Voor wie?

De lessen zijn bedoeld voor iedereen van 8 tot 88. Als je maar gemotiveerd bent. Het is een fabeltje dat je ooit te oud zou zijn om saxofoon te spelen.
Ben je jonger dan 8 en kun je echt niet wachten, laat dan zeker ook van je horen!

Iedereen heeft een andere smaak en een andere reden om saxofoon te willen spelen. In de eerste les bespreek ik met de leerling wat zijn wensen zijn. Aan de hand hiervan maken we een lesprogramma. Ik zoek hier lesmateriaal bij en hou rekening met de muzikale voorkeur.

In de loop van de tijd ontstaat een heel persoonlijk lesprogramma, dat precies aansluit op de wensen en behoeften van de leerling.

Beginners

Bij beginners maak ik vaak gebruik van een boek met cd. Met een cd meespelen is leuk. Zelfs als je pas begint heb je meteen het idee dat je muziek aan het maken bent. En daar gaat het natuurlijk om!

Vanaf het begin koppelen we de grepen aan de noten. Per nieuwe greep leer je dus een nieuwe noot kennen. Zo leer je saxofoon spelen én noten lezen.

Kinderen

Ik geniet ontzettend van het les geven aan kinderen. Het is heel mooi om de ontwikkeling van een kind van zo dichtbij te mogen volgen. In een veilige omgeving geef ik ze alle gelegenheid om met plezier saxofoon te leren spelen. We hebben veel lol samen en spelenderwijs leren ze veel.

Gevorderden

Gevorderden kunnen met gerichte vragen bij me terecht over bij voorbeeld jazz, frasering, improvisatie of het instuderen van partijen. We kunnen er ook voor kiezen om verschillende aspecten van het saxofoon spelen nog eens grondig onder de loep te nemen en daarmee het speelniveau te verbeteren. Goede techniek behoort tot één van mijn speerpunten, maar altijd in dienst van de muziek. Dat betekent dat ik repertoirekennis ook erg belangrijk vind.

< terug

contact